Elég a rezsicsökkentésből!

 2013.12.05. 18:33

Lehet-e (csak) rezsicsökkentéssel választást nyerni?

Lehet. És akkor itt meg is állhatnánk.

De az igazi kérdés nem ez. Hanem, hogy érdemes-e?!

Szabad-e egy pártnak, hasznos-e hosszútávon, ha kvázi együgyünek nézi az embereket, választókat? Szabad-e egy másik párt szintjére süllyednie, mely néhány éve azzal kampányolt, hogy „több pénzt az embereknek”! És ezt nem szégyellte óriásplakátokon is hirdetni…

Érdemes-e rövid távú érdekek mentén feladni a jövőt, megutáltatni magukat az értelmiséggel? Megutáltatni magukat a jövő választóival? És jót tesz-e az ilyen kampány, az ilyen mentalitás a magyar politikai kultúrának?

Szerintem nem. És ez a válasz a fent feltett kérdések mindegyikére.

rezsicsokkentes280.jpgVan, aki azt mondja erre, hogy hülyének nézik a választókat. Én azért nem fogalmaznék ilyen erősen, nem mennék idáig, de ez akkor sincs rendben így. Én nem ezt várnám egy polgári, nemzeti, konzervatív kormánytól!

Kihasználják, hogy a magyarok nagy része szerény életkörülmények között vergődik, kihasználják, hogy az emberek, a családok a hónap végén már üres pénztárcával várják a hóelejét… Megtehetik, mert ezt mondja a politikai matematika, ezt mondják a tanácsadók, és mert rövid távon működik is. És mert azt gondolják, hogy a cél szentesíti az eszközt. De közben lejáratják magukat. Megalázzák magukat és végül azokat is, akik rájuk szavaztak.

Értem én, hogy fontos a cél, fontos távol tartami a hatalomtól azokat, akik az elmúlt évtizedekben újra és újra kirabolták ezt az országot, és megtaposták nemzeti jelképeinket. De ezt tényleg csak így lehet? Egy kicsit több büszkeséggel, több tartalommal, értelmesebben nem megy?!

Ezt nehezen tudom elhinni. Tényleg. Demagógia nélkül nem megy? A vége az lesz, hogy pont azok fognak majd győzni így, akiket mindenáron meg akarnak gátolni a győzelemben.

Még azt is el tudom viselni, hogy a saját pénzünkből reklámozzák nekünk, hogy kormányunk milyen sikeres. El tudom, mert két évtizede ez megy. Ezt tette az előző kormány is, és az az előtti. Persze attól még nincs rendben, de ez a politikai elit ezt szokta meg.

Most még abba sem szeretnék belemenni, hogy így kell-e rezsit csökkenteni. Hiszen többször leírtam már, hogy szerintem nem ezt a módszer, hanem az alternatív energiát kell alkalmazni. Mert a megújulóké a jövő…

És azoké a pártoké, amelyek partnernek tekintik, komolyan veszik a polgárokat. Legalábbis remélem.

20130908-parlamenti-elozetes-rezsicsokkentest-hirdeto-oriasplakat-budapesten.jpg

 

Címkék: Magyarország Demokrácia Gazdaság Pártok Választás Konzervatív Konszolidáció Megújuló Energia

A bejegyzés trackback címe:

https://konszolidalo.blog.hu/api/trackback/id/tr795677562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.05. 20:47:35

Ezek a senkiháziak nem veszik tudomásul:NEM A REZSI NAGY, HANEM A FIZETÉS KICSI!!!!!!
A német minimálbérből (ami a legkissebb ágazati - 800 euró) egy 50 m2 - es bérelt lakást, lakbérrel "melegen" (villany - víz - gáz) már 350 - 600 ért lehet bérelni. Ha kevés a fizetés akkor az állam (mármint a német) FIZET támogatást a lakóknak. (a fiam él kint, 850 nettót keres, meleg bérleménye havi 350, ebből 300 - at VISSZAKAP havonta.) Ja lizingel egy Új autót (Honda Jazz) havi összesen biztosításokkal 190 euróért, félretesz havi 300 - at. A csaja fizetése (nettó 600) TELJESEN MEGMARAD!!!
Na ezt a különbséget csökkentse orbán.)

a mór 2013.12.05. 21:00:43

@beszoptuk: kicsit lökött vagy, és nem tudsz számolni sem!
Németországban sokkal többe kerül az élet! A testvéremék ide jönnek a házukba ( amit 10 éve vettek)és itt élnek Berlin helyettt.... 300- 500 Eu-róból nem lehet lint megélni! Faszkalap ....

2013.12.06. 10:09:00

@a mór: idiota barom, mi kerül többe? a kenyér és pár hús, a többi olcsobb, kedden tankoltam 1.3 -ért gázolajat, itt mennyi is? vegyi dolgok, félkészételek olcsobbak, berlin, meg a nagyvárosok lakhatásilag drágák, de kicsivel távolabb már vannak olcso jó minőségű lakások. a gyerekek a legszarabb hónapban is 500 eurót félretesznek, kajára nemköltenek, szakácsok.

a mór 2013.12.06. 10:42:22

@beszoptuk: nalátod te agyhalott ! "kajára nem költenek (ellopják a konyhából) !
Akkor mit is tudnának félretenni , faszfej?

anonymand 2013.12.06. 16:41:42

Tisztelt Posztoló!

"Van, aki azt mondja erre, hogy hülyének nézik a választókat. Én azért nem fogalmaznék ilyen erősen, nem mennék idáig,"... - igen hülyének.
És aki ezt a politikát még képes támogatni, az valóban hülye is.
Csak egyetlen dolgot kérdezek, oszt ha tudod rá az értelmes választ, akkor nem foglak nagyon hülyének tartani.
Az elszegényedés drasztikusan nő. Esetleg utánanézhetsz, ha nekem nem hiszed.
A kérdés: hova vezet, mit eredményez az elszegényedés ilyen brutális, katasztrofális változása?
Kisegítő kérdés: a tudás alapú társadalom-é a jövő, vagy a rabszolgaság?

Tisztelettel:
anonymand

Stef1 · http://www.magyar-termekek.hu 2013.12.08. 07:05:25

@anonymand: Ugyan az egyetem óta nem szeretem, ha osztályozgatnak, de azért válaszolok. (Nem mintha támogatólak léptem volna fel a „rezsicsökkentés” mellett, de mindegy.) Hazán sajnos a rabszolság irányába megy, ilyen politikai elittel és oktatási rendszerrel nehéz másfelé tartani… (Megint nem voltam elég egyértelmű: a tudás alapú társadalomé kellene, hogy legyen a jövő, de itt nem az van.)

anonymand 2013.12.08. 07:26:08

@Stef1:

Tisztelt Stef1!

"És aki ezt a politikát még képes támogatni, az valóban hülye is." - írtam, s fenntartom.
Azt is, hogy bár Te nem fogalmaznál ilyen keményen, de ez a kormány igenis hülyének nézi az embereket.

Szavaidból azt vettem ki, bár lehet, hogy tévedek, hogy Te tulajdonképpen képes lennél elfogadni ezt a politikai kurzust, ha kevésbé lenne demagóg, populista, öntömjénező.
Ha tévedtem bocsáss meg.
Ha sejtésem igaz, akkor sem "osztályoztalak", hanem véleményt fogalmaztam meg azokról, akik nem veszik észre, hogy a jelenlegi (gazdaság)politika, oktatáspolitika, körkörös harc a világ ellen mibe kerül (per pillanat), és milyen károkat okoz hosszútávon.

"Hazán sajnos a rabszolság irányába megy, ilyen politikai elittel és oktatási rendszerrel nehéz másfelé tartani…" - maximálisan egyetértek azzal, amit megfogalmaztál.

Ismételten: ha tévedtem, hogy Te tulajdonképpen elfogadhatónak tartanád a 2/3 jelenlegi működését, csak formai kifogásaid vannak, akkor elnézésedet kérem.

Tisztelettel:
anonymand
süti beállítások módosítása