Slágertéma - Bajai videó

 2013.10.21. 11:47

Napok – hetek? – óta minden tele van a „bajai videós üggyel”! Jó, némileg nekem is izgatja a fantáziámat, de nem ez volna a lényeg.

(Ha esetleg valaki figyelmét elkerülte volna az eset: előkerült egy videó, amelyen bizonyos személyek lefizetnek másik bizonyos személyeket, hogy egy bizonyos összegért, azok és családjaik szavazzanak egy bizonyos pártra… Ok. Az a bizonyos párt a Fidesz. Csakhogy a felvételt úgy tűnik, lehet, hogy az MSZP rendelte, és csak színjáték. Persze ez sem biztos. De ennyi a történet dióhéjban.)

No, de mint már írtam, számomra nem ez a lényeg. Persze, nem mondom, hogy nem botrány, hogy ha így akarja besározni az MSZP a Fidesz-t. Disznóság. Csak valahogy mindenki elmegy a fontosabb dolgok mellett.

Azok a jelenségek, melyek most valahogy a bajai időközi önkormányzati képviselő választás kapcsán a felszínre kerültek, évtizedek óta léteznek. Áthatják a különböző magyarországi választásokat. Legyen az országgyűlési vagy önkormányzati.

A láncszavazást sem ma kezdték alkalmazni. Sőt meggyőződésem, hogy nem is a Fidesz „találta ki”, alkalmazta eleinte… (Szeret a Fidesz az utóbbi években ötleteket, eljárási módokat átvenni másoktól, például az MSZP-től.) Eddig is voltak az urnában üres borítékok, és néhányban, pedig duplán, gazdátlan szavazólapok. (Valahogy az utolsóknak is le kellett adni a szavazatukat…)

A szavazók szállítása is rendszerváltás óta működik.
És akinek volt pénze, ember ilyesmire, az űzte is, mint valami versenysportot…

Nos, amióta elterjedt a mobiltelefon, és vele az sms-ezés, azóta rengeteg szavazókörben előfordult, hogy valaki folyton a szavazói névjegyzéket bújta, és adta tovább az infókat, hogy ki nem volt még, kinek lehetne még szólni, hogy jöjjön csak el… És így tovább.

Nem csak úgy mondom-írom, láttam, tapasztaltam is. Volt szerencsém ugyanis egy évtizeden át üldögélni különböző budapesti kerületek szavazóköreiben, mint a szavazatszámláló bizottság tagja. Hol ott, hol itt. Ahol jobban szükség volt rám, a magamfajta fiatalra. „Hatalmas élmény” volt figyelni ezekben a körökben a gyengéd összecsapásokat… A túlzott udvariaskodást és a trükköket.

Néha képesek voltak a tagok a plafonra menni, ha előkerült egy újságíró, és nem jelentették be előre. Vicces volt, és nyomasztó.

A száraztészta, a konzerv és a sör osztogatása is régi találmány. És ki tudja, mit művelnek még…

valasztas_mo.jpg

Szóval nem Baján kezdődött. Ezek a még nem túl kifinomult magyar politikai kultúra árnyoldalai… Olyan „játékok”, melyek valahol minket, választókat tekintenek hülyének, amit nem kellene hagyni tovább!

Mi erre a megoldás? Nos, az én zsebemben sincs ott a bölcsek köve. Viszont azt gondolom, hogy mégis sokat segítene a nagyobb részvétel. És itt most nem választási részvételre gondolok. Persze az is fontos, de most nem ide akarok kilyukadni.

Nagyobb mértékben részt kell vennünk demokráciánk, politikai rendszerünk működtetésében!
Jelentkezni kell például szavazatszámlálónak. De alapvetően az állampolgároknak jobban részt kellene venniük a politikában! Jobban oda figyelni. És ezáltal felügyelni, megnézni, hogy hol mi történik…

Nem tudom ezzel mennyire van mindenki tisztában, de nálunk fele annyian sem tagjai pártoknak mint nyugaton! Van, ahol háromszor annyi párttag van mint nálunk!

El kell végre felejteni a pártállami, államszocialista időkből származó beidegződéseket, és részt kellene venni. Ne legyen ijesztő senki számára, a tagság egy politikai pártban, politikai közösségben! Mert a pártok fontosak, és ha jól működtetjük őket, betölthetik fontos demokratikus, illetve alkotmányos szerepűket!

(Olyan kicsit ez a téma, mint a pártfinanszírozás: hogyan várjuk, hogy történjen valami, ha nem változtatunk? Ha nincs pénze a pártoknak, politikusoknak elindulni tisztességesen egy választáson, persze, hogy a zavarosban fognak halászni… Ezért most ne kövezzen meg senki, de Európa más országaiban, ott, ahol már fél évszázada demokráciák működnek inkább megfizetik központilag a működési és kampányköltségeket, minthogy elnézzék a korrupciót. Azért, hogy működjön a rendszer! Tehát, ha azt akarjuk, hogy rendesen működjenek a magyar pártok, akkor adjuk hozzá, amit kell: magunkat, polgárokat!)

Politizálni ne legyen senki számára felesleges dolog. Mert pártjaink dolga lenne az is, hogy a véleményeket összegyűjtsék, becsatornázzák a politika rendszerébe, ezáltal is működtetve a demokráciát… 

A változáshoz részt kell venni tehát, és nem csak a pálya szélén állni, mint szenvedő alanyok, a fejünket fogva, hogy ez így nem mehet tovább! 

 

Címkék: Magyarország Politika Társadalom Demokrácia Pártok Választás

A bejegyzés trackback címe:

https://konszolidalo.blog.hu/api/trackback/id/tr615590549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

műproli 2013.10.21. 21:41:55

Mosmár állíccsug le eszt a sok izét ami van!Meg a fidesz hazugságyárát!!Meraz mán nem emberi ami it fojik!!!!

Balt 2013.10.21. 21:51:10

Hátizé, az inkriminált videó kísértetiesen emlékeztet a 2009-es ME-castingra, aminek a végén szép kört leírva megtalálták a mindvégig kéznél lévő Bajnait. Aki egyébként megint pártonkívüli. :)

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 21:51:21

Vicces próbálkozás.

Ha te ott voltál a szavazatszámláló bizottságban és tapasztaltál vmi tvsértőt akkor légyszi írd meg melyik bizottságban voltál + nevedet hogy feljelenthesselek hivatali visszaélésért, hülyegyerek.

százhuszat verő gumibot 2013.10.21. 22:17:42

"Azok a jelenségek, melyek most valahogy a bajai időközi önkormányzati képviselő választás kapcsán a felszínre kerültek, évtizedek óta léteznek"

Mesebeszéd, ilyen még nem volt, és remélem nem is lesz többet. Bár amíg lesz MSZP addig erre nincs garancia

Most persze próbálják relativizálni, elmaszatolni a jelentőségét, szétkenni a kakit az összes párt között. Legalább addig, amíg nem talál ki a Pártközpont valami hitelesen csengő magyarázatot, amit szét lehet majd kürtölni. Hogy a Zorbán vette fel a videót, és azért remeg a keze mert előtte megverte az összes feleségét

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 22:30:28

@százhuszat verő gumibot: .....:)

Igen, elkezdődött jobb híján a maszatolás.

A fő bolsiblogok szabadnapot kaptak (fentéslent, morgásjoga, poldi, magyarinfo stb. vagy elkezdtek a líbiai helyzeten elmélkedni).

Ilyen SOHA NEM VOLT HOGY BIZONYITÉK VOLT ARRA HOGY LEJÁRATÓ VIDEÓT CSINÁLTAK, igaz arra nincs közvetlen bizonyíték hogy az Mszp rendelte, de ha 2 nappal a választás után készült akkor nem nehéz kitalálni.

Szerencsére a lakájmédia is beszopta a kékerest.

_most_ 2013.10.21. 22:41:47

@százhuszat verő gumibot: mondjuk ahhoz képest, hogy a fidesznek papírja van róla, hogy csalt Baján, a kamu videó tényleg nem nagy cucc, elég átlátszó, hogy a fidesz ezzel próbálja elterelni a figyelmet a bajai csalásokról.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 22:46:35

@_most_: Még mindig nincs papírja a fidesznek arról hogy csalt Baján, csak arról van, amiről az mszp-nek ugyanott, ugyanakkor.

$pi$ 2013.10.21. 22:52:38

Szenvedélyes igazságvideo. :)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 22:55:03

Az véletlenül sem opció, hogy annyian nyilatkoztak már a sajtónak ostoba módjára, hogy milyen jó, hogy kaptak tűzifát, miegymást a szavazatukért cserébe, hogy a fidesz csinált egy szánalmas kamuvideót, ami egyértelműen kibukik, és a saját mocskát rákenje az ellenzékre?

_most_ 2013.10.21. 22:56:48

@Lucky Larry Silverstein: nyilván az mszp miatt ismételték meg a választást, úgy szokott lenni, ha vesztes csal, akkor megismétlik a versenyt, nevetséges, hogy a fideszbirkák minden logikát figyelmen kívül hagyva védik szeretett pártjukat, aztán ott legyén ám szerdán a birkamenetben is :D

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 22:57:42

@_most_: Van bizonyítékod az ellenkezőjére? Tudod, papír van róla meg minden.

Szúnyog 2013.10.21. 23:00:59

@százhuszat verő gumibot: hülye vagy. Minden választáskor voltak ilyen ügyek, főleg Szabolcsban, ment a gulyásfőzés, a láncszavazás meg éppen MSZP találmány. A bejegyzésben írtak teljesen megfelelnek a valóságnak.

zobod 2013.10.21. 23:05:13

@_most_: a fidesz kampánycsendet sértett, az mszp-e2014-dk választási szövetség meg bizonyíték hamisított. Ezek a tények.

_most_ 2013.10.21. 23:11:09

@zobod: mindenki tudja, hogy a kampánycsendsértés csak eufémizmus a csalásra, amúgy semmilyen bizonyíték nincs rá, hogy ki rendelte a videót, nem lepődnék meg, ha fidesz keze benne lenne, gyanúsan jól jött nekik.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:13:08

@Lucky Larry Silverstein: "Még mindig nincs papírja a fidesznek arról hogy csalt Baján, csak arról van, amiről az mszp-nek ugyanott, ugyanakkor."

Jaja, csak kampánycsendsértésről van papír, amit a Lungodromosok követtek el, és a fidesz frakció cigányai mind ehhez a szervezethez tartoznak. A Farkas Flóri meg nem csak az elnökük, hanem a kormány cigányügyi főmialófaszjóskája. Na meg ugye a kampánycsendsértés csak annyit mond a híg agyadnak, hogy biztos valaki hegedült úgy fél sarokra az urnáktól, és behallatszott a szavazókörbe. Jaja, a csepnyi hígfosnyi agyad azt már nem képes bekalkulálni, hogy azért sorolták a törvényben a tiltott tevékenységek közé a szervezett utaztatást, mert az a láncszavaztatás egyik kísérőjelensége.

Na súgok neked te barom, bár nem biztos, hogy elsőre megérted, mert ehhez azért egy alsótagozatos szellemi képességei szükségesek volnának.

Az első szavazó nem dob be semmit az urnába, max egy üres borítékot, a kitöltetlen szelvényt kihozza. Ott a főszervező beikszeli, hogy fidesz, majd beküldeti a második szavazóval, aki bedobja, de a sajátját kihozza kitöltetlenül, amin a főszervező lungodromos dagadék főcigány beikszeli, hogy fideszm najd beküldi a harmadik szavazót, stb, stb, stb, majd a végén a kétszázadik szavazókéánt bemegy a főcigány, és beikszeli, hogy fidesz, és bedobja a sajátját is, meg azét, aki előtte kihozta neki a sajátját üresen.

Úgyhogy a jóbüdös kurva anyádat maszatolj itt bazmeg, hogy nincs papír arról, hogy a fidesz csalt Baján.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 23:16:21

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Igen, nyertes választás után 2 nappal csinált a fidesz egy videót arról, hogy csalt, csak hogy megvigasztalja az mszpseket, majd leadta az mszp székházban, akik leadták a HVGnek, akik szerint megbízható forrásból volt a video, nem volt okuk kételkedni...életszerü, mint a maszop győzelem 2014ben.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:18:40

@_most_: Fideszéknél ez egy bevált szokás. Ha valami nagyon ciki, akkor kreálunk egy másik ügyet, és gondoskodunk róla, hogy a hívek azon rugózzanak.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 23:21:06

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Na látod, a Lungodromos kampánycsendsértésről van papír, ami nem nagy ügy és volt már ezer ilyen. Ráadásul következményeként ismételték a választást.

De a videóval unikum született, rosszul is alszik Török Zsoca, aki tegnap este a Hirtv-ben hazudozott, ma meg Werber dugja seggbe a krízisértekezleten.

Ennek mi legyen a jutalma? Oszlassa fel a bíróság az Mszp-t? Nem lehet hisz így szeretitek..:)

De jó móka eltart még egy darabig, okosan adagoljuk majd.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:21:25

@Lucky Larry Silverstein: A fidesz csalt Baján, ezért volt újraszavazás. A Video csak azért van, hogy IQnullás agyhalottként a kamuvideón rugózhass. Ez a sztori olyan egyszerű, mint te.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:29:12

@Lucky Larry Silverstein: Jajaja, persze, persze... A Lungodrom az kábé egyenértékű a KDNP-vel, csak ciki lenne kibaszni a pártlogóra. Ezért csak úgy fideszes jelöltekként benyomják őket a listára, és kapnak is pár képviselőhelyet néhány megyei fővajdájuk vagy kiafaszok. Ha nem jöttél volna rá, hogy miért cserébe, hát akkor most elmondom. A lungodrom szavazatokért, meg néhány mutyiért cserébe. Úgyhogy anyád baszd inkább teherbe, mint a normális emberek agyvizét fel azzal a süket dumával, hogy a lungodromosok nem a fidesz csatolt részei.

Ad Dio 2013.10.21. 23:33:12

Ha lenne egy épkézláb humoristánk, az élete végéig megélne ebből az egyetlen ügyből.

Tétre helyre befutóra: Feri.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 23:33:20

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Ugyanaz a bíróság megállapította az mszp kampánycsendsértését is..:)

Tudod, nem a Lungodromét ami szerinted olyan mint a KDNP, hanem az MSZP-ét ami olyan mint az MSZP...:)!

zobod 2013.10.21. 23:35:16

@_most_: függetlenül attól, hogy ki a sáros: kampánycsend sértés kontra bizonyíték hamisítás amiről beszélünk. Tisztában van vele mindenki, hogy ezek nem egyenlő súlyú dolgok. Az viszont elég regényes magyarázat lenne, hogy a megnyert második forduló után napokkal a fidesz csinál egy önbemártós kamuvideót, amit utána egy dk-s palin keresztül eljuttat az mszp-hez. Tudom hogy hülyének tartod a fideszeseket, de ennyire? Komolyra fordítva, akár a dk csinálta, akár az mszp, Teket a közös jelöltjük volt, a szövetség bármelyik tagjának szennyese visszahull a többire is.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:36:11

@Lucky Larry Silverstein: Szervezett utaztatást, ami a lánvszavazás velejárója? Miért nem baszod telibe az anyádat ekkora hazugság után?

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 23:37:53

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Az utazásszervezés nem bcs, nem szabálysértés, és nem kampánycsendsértés.

Mind hülyévé változtok amikor sürü a kaka.

százhuszat verő gumibot 2013.10.21. 23:41:31

@_most_: @Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Találjatok már valami jobb mentséget arra, hogy egy DK maffiózó leszállítja az MSZP-nek azt, amit szegény bebörtönzött Portik már ne tud teljesíteni

Mert ebben az országban minden rendes, valamirevaló komenista szimpatizánst meghurcolnak. Szabadságot Portik Tamásnak!

Lucky Larry Silverstein 2013.10.21. 23:49:35

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Jut eszembe az megvan amikor Draskó a Magyarok Nyilaira fogott robbantást mutatott be a TV-ben, amiről kiderült, hogy egy homokbányában robbantottak még a szervezet létrejötte előtt?

Hehe, van itt gyakorlat meg know-how.

www.reggel.hu/nyomtat.php?cikk=247584

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.21. 23:52:43

@Lucky Larry Silverstein: "Az utazásszervezés nem bcs, nem szabálysértés, és nem kampánycsendsértés."

Jajajaja, te barom. Az utazásszervezés az valóban nem bcs, hiszen ezzel foglalkoznak az utazási irodák. De a szavazók szervezett szállítása a szavazőkörökhöz viszont kampánycsendsértés. Pont azért tiltott, mert ez a láncszavazás egyik velejárója. Nekem végül is mindegy, hogy agyhalott baromként agyilag nem érted a szituációt, vagy csak egy fasszopó rohadék tetüládaként úgy csinálsz, mintha nem értenéd miről van szó, a lényeg, hogy az anyádat tudod mit. Igen telibe.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.22. 00:02:12

@százhuszat verő gumibot: Portik Tamás tett egy ajánlatot, miközben infókat ígért a találkozó előtt. Az ajánlatát le se szarták, az ígért valós információkból nem lett semmi és a megbeszélés felvételét szépen iktatták, és elhelyezték az irattárba. Ha valós konspiráció történt volna, azt nem iktatják, és arról felvételt sem készítenek. Maradjunk annyiban, hogy egy körözött bűnöző az elévülés után haza jött és megpróbált benyalni az aktuális hatalomnak, de nem kértek Portik okosságaiból. Ha te esetleg agyban mást raktál össze, az állapotjelző, hogy mennyire szopod be a kormánypropagandát.

Szúnyog 2013.10.22. 00:32:39

A kérdés egyre inkább leszűkül. Azt kéne tudni, hogy az MSZP-s Király elmondta-e páártja vezetőinek, hogy ez "csak egy oktató videó", s azok megpróbálták bizonyítékként felhasználni, vagy azok azt hitték, hogy ez valódi.
Szerintem mindenki tudott mindenről, benyomták a rendőrségre, hátha megeszik. S közben, nehogy a rendőrök túl lassúak legyenek, kitetették a HVG-vel. Ez volt a hiba. :)
Persze azzal fognak védekezni, ők nem állították, hogy ez egy bizonyíték, ők csak kérdezték a rendőrséget.

Satyala 2013.10.22. 07:59:06

Hmmm.. Tényleg van aki elhiszi, hogy az MSZP-ben annyira hülyék a politikusok hogy egy pillanatok alatt leleplezhető hamis videót készíttetnek, aminek a szereplői könnyedén beazonosíthatóak? Hmm...? Pártkötődésekkel mindennel együtt? Sztem ha az MSZP készíttetne egy ilyen videót, akkor azon Fideszes kötődésű emberkék lennének, akiket utána már megtalálni sem lehetne. Biztos vagyok benne hogy van az a pénz, amiért találnának erre embert.

százhuszat verő gumibot 2013.10.22. 12:53:30

@Satyala:
A Kósa Lajos lejáratására készült műsor is megbukott, csak nem ennyire látványosan, pedig azt még Portik szállította nekik

Stef1 · http://www.magyar-termekek.hu 2013.10.22. 14:33:10

@Lucky Larry Silverstein: Engem akarsz feljelenteni? Szívtál valamit? Hülyegyerek. (-: Édes fiam, én minden alkalommal jegyzőkönyvbe vetettem a kifogásaimat! Csak érdekes módon mindig kisebbségben maradtam... Te a holdról jöttél, vagy mi van veled? A nevemet nyugodtan keresd ki magad, nem a facebookon vagyunk… (-:
A 2002-es országgyűlésin a II. kerületben voltam, a 2002-es önkormányzatin az I. ker. Krisztina téri általános iskolában, 2006-os országgyűlésin a Bocskai iskolában (XI. ker.), a Kelenföld mellett. A 2006-os önkormányzati egyéni jelölt voltam nem mehettem számolni… Volt még egy, az nem ugrik be…
süti beállítások módosítása